Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Τις πταίει;


H Sports Mania σας καλωσορίζει στη στήλη “Απόψεις” στην οποία ο Dark Judge θα μοιράζεται μαζί σας προβληματισμούς και θα σας καλεί να αναπτύξετε ένα γόνιμο αθλητικό διάλογο.

«Τις πταίει»

Και να που φέτος έσκασε η βόμβα. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός μετά από χρόνια δυσαρέσκειας άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και έθεσε το θέμα “Ξένοι Διαιτητές ή Αδριατική Λίγκα”. Ας αναλύσουμε την κατάσταση που υπάρχει σε όλες τις πλευρές.
  • Στον Ολυμπιακό είναι ανένδοτοι. Η απαίτηση για ξένους διαιτητές είναι δεδομένη, οι συζητήσεις με την Αδριατική Λίγκα σαφώς και υπάρχουν η οποία ωστόσο φαίνεται διχασμένη ως προς την είσοδο του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα της. Ο κόσμος του Ολυμπιακού αγωνιά για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, ενώ η ΚΑΕ βρίσκεται σε συνεχόμενες συζητήσεις για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ.
  • Ο Παναθηναϊκός δρα κακά τα ψέματα με βάση τα ένστικτα του προέδρου του. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δείχνει έμπρακτα ότι δεν θέλει να αφήσει τα συμφέροντα της ομάδας του να υποβαθμιστούν και ορθώς πράττει. Ωστόσο μετά το επεισόδιο με το διαιτητή Αναστόπουλο, η αποχώρηση του Παναθηναϊκού από το παιχνίδι με την Κύμη οδήγησε στην πλήρη αβεβαιότητα για το τι θα γίνει στην Α1.

  • Η ΚΕΔ είναι απούσα, ο Βασιλακόπουλος αγνοεί μέχρι και τον υφυπουργό ο οποίος δείχνει να ψάχνεται ανάμεσα στα πυρά
Γνώμη:
Ο Ολυμπιακός πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του να διακοπεί το πρωτάθλημα. Κάτι τέτοιο προφανώς δεν υφίσταται και είναι ουτοπικό. Ο διαιτητής Αναστόπουλος να κριθεί ακατάλληλος να σφυρίξει τους αγώνες της ομάδας όπως ο Τόμι Σχοινάς για τον Παναθηναϊκό. Οι δύο μεγάλες ΚΑΕ πρέπει να ρίξουν νερό στο κρασί τους. Ελληνικό πρωτάθλημα χωρίς Ολυμπιακό δεν υπάρχει και αυτό μακροπρόθεσμα θα βλάψει και την πράσινη ΚΑΕ. Ο κόσμος του Ολυμπιακού απαριθμεί τουλάχιστον τη μισή Ελλάδα και αν η ομοσπονδία επιλέξει να του εναντιωθεί πλήρως το ελληνικό μπάσκετ μόνο ζημιωμένο θα είναι. Η ενδεδειγμένη λύση είναι μία. Παραίτηση του Ολυμπιακού από την ουτοπική άποψη για διακοπή του πρωταθλήματος. Αλλαγή του καταστατικού για κλήρωση των διαιτητών και όχι αυθαίρετο ορισμό τους με παντελή εξαίρεση του Παναγιώτη Αναστόπουλου από του αγώνες του Ολυμπιακού. Τέλος στα ντέρμπι των αιωνίων μπορεί να τεθεί θέμα ξένων διαιτητών όπως στο ποδόσφαιρο. Οι δυο μεγάλες ΚΑΕ μόνο κερδισμένες μπορούν να βγουν από την τελευταία θέση. Ο Ολυμπιακός θα ικανοποιήσει το διαχρονικό αίτημα του σχετικά με τα παράπονα του για την ελληνική διαιτησία ενώ ο Παναθηναϊκός θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει στον αντίπαλο του ότι τόσα χρόνια δεν τον νίκαγε με βοήθεια εξωγηπεδικών παραγόντων. Και οι δυο ομάδες θα βγουν κερδισμένες από αυτό καθώς και το ελληνικό μπάσκετ αν βρεθεί λύση όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Στο επόμενο άρθρο θα γίνει κουβέντα σχετικά με καθαρά αγωνιστικά θέματα.

ΥΓ1 Όπως ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο θα κατηγορείται για μεροληψία της διαιτησίας κάποιες χρονιές , έτσι θα κατηγορείται και ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ. Έτσι είναι η μοίρα του ισχυρού.
ΥΓ2 Δεν νοείται αθλητισμός χωρίς αυτούς τους δύο και θεωρώ αστείες τις απόψεις να πέσει Α2 ο Ολυμπιακός ή Football League ο ΠΑΟ αντίστοιχα στο ποδόσφαιρο. Όσοι μιλούν μόνο με οπαδικά κριτήρια θα διαπιστώσουν την ακρίβεια του λόγου μου με τις επιπτώσεις στις ίδιες τους τις ομάδες.
ΥΓ3 Ο αθλητισμός σε επαγγελματικό επίπεδο σημαίνει επενδύσεις, πρέπει όλοι να το κατανοήσουν αυτό
ΥΓ4 Και κάτι αγωνιστικό: Σημαντική προσθήκη για τον Ολυμπιακό θα είναι ο Οθέλο Χάντερ αν και μόνο αν μένει ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ο οποίος χάνει πόντους στο ΝΒΑ αλλά κερδίζει το ενδιαφέρον της ΤΣΣΚΑ. Σε περίπτωση που φύγει ο Ολυμπιακός πρέπει να κινηθεί για βασικό πρωτοκλασσάτο ψηλό νεότερο του Χάντερ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου