Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Μία πόλη, δύο ομάδες...ένας τίτλος!


Την Τετάρτη 29 Μαίου θα πραγματοποιηθεί ο Τελικός του Europa League ανάμεσα σε Τσέλσι και Άρσεναλ, ο οποίος φέτος θα διεξαχθεί στο Αζερμπαιτζάν, σε ένα γήπεδο στολίδι όπως το Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού. Από τη μια πλευρά,η Τσελσι έφτασε στον τελικό περνώντας δύσκολα το εμπόδιο της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στη χιτσκοκική διαδικασία των πέναλντι ενώ από την άλλη πλευρά η Άρσεναλ έκανε περίπατο στα ημιτελικά αφού νίκησε τη Βαλένθια εύκολα εύκολα τόσο εντός όσο και εκτός έδρας.
  Αυτή η μάχη εκτός εμφύλιος της πόλης του Λονδίνου θα είναι και μια πραγματική μονομαχία ανάμεσα στους δύο προπονητές των δύο ομάδων, του Σάρι και του Ουνάι Έμερι. Ο μεν Σάρι πιστεύω θα κατεβάσει την Τσέλσι με σύστημα 4-3-3.Στο τέρμα θα εκκινήσει ο Kepa Arrizzabalaga. Η αμυντική τετράδα θα αποτελείται από τους David Luiz και Αndreas Christiansen που θα στελεχώσουν το αμυντικό κεντρικό δίδυμο της ομάδας ενώ στα πλάγια θα αγωνιστούν αντίστοιχα οι Cesar Azpilicueta και Emerson. Στην μεσαία γραμμή νομίζω θα επιλέξει αριστερά τον Kovacic, στο κέντρο τον Jorginho και δεξιά τον Ross Barkley, ο οποίος θα πάρει τη θέση του τραυματία Loftus Cheek ενώ την τριπλέτα της επίθεσης θα ακούει στα ονόματα των Hazard,Willian και Olivier Giroud που θα είναι η αιχμή του δόρατος.Ο Σάρι λοιπόν χρησιμοποιώντας αυτό το σύστημα,με το οποίο έχει ξεκινήσει τα περισσότερα ματς του φέτος φιλοδοξεί να καλύψει ενδεχόμενους κινδύνους πίσω,να πάρει την πρωτοβουλία της μπάλας και να σφυροκοπήσει την Άρσεναλ στην επίθεση με τους δύο ταχύτατους μεσοεπιθετικούς του, τον Hazard και τον Willian, οι οποίοι θα τροφοδοτούν τον ογκόλιθο Ζιρού.
Ο δε προπονητής της Άρσεναλ, ο Ουνάι Έμερι θα επιλέξει λογικά να κάνει χρήση ενός αγαπημένου συστήματος(4-3-2-1), το οποίο τον έχει βγάλει ασπροπρόσωπο σε πολλά φετινά ματς.Κάτω από τα γκολπόστ θα βασιστεί στην εμπειρία του Cech, για τον οποίο θα είναι το τελευταίο ματς στην καριέρα του.Στο κέντρο της άμυνας θα τοποθετήσει τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τον Konscienly ενώ αριστερά και δεξιά έχουν προβάδισμα να αρχίσουν το παιχνίδι οι Kolasinac και Mustafi.Λίγο πιο μπροστά θα αγωνιστούν οι Xhaka και Guendounzi.Στην κορυφή της γραμμής κρούσης θα βάλει τον "μπόμπερ" Αlexander Lacazzette ενώ λίγο πίσω θα κινούνται και θα δημιουργούν προβλήματα στη Τσέλσι οι Aubameyang,Ozil και ο Maitland Niles. Ο Ισπανός προπονητής έχει σκοπό να περιμένει τη Τσέλσι, να της δώσει τη μπάλα και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις όταν του δοθεί η ευκαιρία,με τους δυο πολύ γρήγορους επιθετικούς της, οι οποίοι είναι ικανοί να προβληματίσουν έντονα το αμυντικό κεντρικό δίδυμο στης Τσέλσι.
   Κατα τη γνώμη μου, η Άρσεναλ θα είναι αυτή που θα κατακτήσει το φετινό Europa League. Κι αυτό ενδέχεται να συμβεί διότι η Άρσεναλ έχει επιδείξει μεγαλύτερη σταθερότητα μέσα στη χρονιά σε σχέση με τη Τσέλσι και ειδικά στο Europa League, όπου έμπαινε σε όλα τα με το μαχαίρι στα δόντια και πέρασε από πολύ δύσκολες έδρες παίζοντας πολύ έξυπνα και με τόλμη. Επίσης, η Άρσεναλ δείχνει να είναι πιο ώριμη σε σχέση με άλλες χρονιές και έτοιμη για το μεγάλο βήμα.Το οποίο αν επικρατήσει στον τελικό θα την φέρει απευθείας στους χρυσοφόρους ομίλους του UEFA Champions League. Τέλος, θεωρώ ότι έχει το προβάδισμα γιατί διαθέτει έναν "μέτρ" τέτοιων αναμετρήσεων, τον Ουνάι Έμερι, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια είχε μεγαλουργήσει με τη Σεβίλλη με συνεχόμενες επιτυχίες σε τελικούς Europa League και γνωρίζει πολύ καλά πως να αντιμετωπίζει και διαχειρίζεται τις δύσκολες καταστάσεις.
Παρ 'όλα αυτά ελπίζω και εύχομαι να δούμε ένα τελικό που θα προσφέρει αγωνία και μεγάλες συγκινήσεις και να κατακτήσει το τρόπαιο αυτός που πραγματικά το αξίζει.Καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου