Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Το μεγάλο "αντίο" του Αρχηγού της Ρόμα


Το βράδυ της 14ης Μαίου, η Ρόμα ανακοίνωσε μέσω του twitter ότι ο αρχηγός και εμβληματικός μέσος "Ντανιέλε Ντε Ρόσι" αποχωρεί από την ομάδα στο τέλος της σεζόν. Το ματς με την Πάρμα στις 26/05 θα είναι το τελευταίο παιχνίδι του με τους «τζιαλορόσι». Έτσι, μετά το αντίο του Φραντζέσκο Τότι, ήρθε φέτος το οριστικό "αντίο" ενός ακόμα τεράστιου "αρχηγού".
  Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι(Daniele De Rossi), που γεννήθηκε στις 24 Ιουλίου 1983, είναι Ιταλός ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίστηκε καθ'όλη τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας ως αμυντικός μέσος. Από τη σεζόν 2017-2018, μετά την αποχώρηση του Τότι, πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ΡόμαΥπήρξε ηγετικό στέλεχος του συλλόγου και έζησε πολλές ιστορικές ποδοσφαιρικές στιγμές.
Είναι γέννημα-θρέμμα της «αιώνιας» πόλης.Άρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα σε ηλικία 14 ετών, αγωνιζόμενος με την Όστια Μάρε, μια ομάδα από ένα μικρό προάστιο της Ρώμης.Το 2000, όταν ήταν 17 ετών πήρε μεταγραφή για τις ακαδημίες της ΑΣ Ρόμα και ένα χρόνο μετά υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Με την ομάδα της Ρώμης έπαιξε 615 ματς και κατέκτησε δύο κύπελλα Ιταλίας, τις χρονιές 2007 και 2008, και ένα Super Cup Ιταλίας το 2007. Το 2006 ανακηρύχθηκε καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής ενώ το 2009 αναδείχθηκε καλύτερος Ιταλός ποδοσφαιριστής.
   Όσο σπουδαία ήταν η καριέρα του με την ιταλική ομάδα άλλο τόσο και περισσότερο ήταν και η διεθνή καριέρα του.Το 2001 ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι κλήθηκε στην ομάδα Νέων της Ιταλίας και εν συνεχεία έφτασε μέχρι την εθνική ομάδα των Ανδρών, την οποία είχε μια αξιομνημόνευτη επιτυχία, κατακτώντας το 2006 το Μουντιάλ, που έλαβε χώρα στην Γερμανία.Τέλος, πήρε μέρος σε πολλές διεθνείς διοργανώσεις με την χώρα του, όπως το Euro 2008,το Μουντιάλ 2010,το Euro 2012,το Μουντιάλ 2014 και η τελευταία διοργάνωση στην οποία έλαβε συμμετοχή ήταν το Euro 2016.Ένα χρόνο μετά από αυτή την διοργάνωση, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εθνική ομάδα.Συνολικά σε αυτό το διάστημα κατόρθωσε να σκοράρει 26 φορές φορώντας το εθνόσημο της «Squadra Azzurra».
Αναμφίβολα, το βράδυ της 26ης Μαίου θα είναι ένα τόσο έντονο συγκινησιακό λόγω μιας ακόμα υποστολής της «σημαίας», του ευρηματικού Ντανιέλε Ντε Ρόσι. Το παιχνίδι θα μπει σε δεύτερη μοίρα αφού κανείς δεν θα έχει όρεξη για ποδόσφαιρο και το μυαλό όλων θα βρίσκεται στο πως θα πουν αντίο στον πιο "παθιασμένο" «τζιαλορόσι», στο πως θα νιώσει ο ίδιος που θα πατήσει για τελευταία φορά στο γήπεδο στο οποίο μεγαλούργησε και έδωσε στο χορτάρι την ψυχή του για την ομάδα που αγάπησε όσο τίποτα άλλο από μικρό παιδί.
 Αισθάνομαι τόσο υπερήφανος που  είχα την ευκαιρία να δω και να θαυμάσω ένα τόσο σπουδαίο άνθρωπο και αθλητή, που είχα την δυνατότητα να αντικρίσω με τα μάτια μου το πως πολεμούσε σαν «λιοντάρι» μέσα στο γήπεδο, παίζοντας με αυταπάρνηση δίχως να μπορεί να μπορεί να αποδεχθεί την "ήττα".
IL MIO VANTAGGIO ANTE(Αντίο Αρχηγέ μου)!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου